Hírek, újdonságok

Silent Angel Bremen B1 streamer lejátszó teszt

bartimex
2022.07.31 20:17
Silent Angel Bremen B1 streamer lejátszó teszt

Az utóbbi pár évben minden streamer érdeklődésnél azt mondtam, hogy szívből csak a NODE-ot tudom javasolni a 200 000 ft,-os árfekvésben, hiszen funkciók és hangminőség szempontjából egy egyedi termékről van szó, viszont ezt is elérte a drágulás és a mai nappal már cirka 265 000 ft,-os cédulával versenyez a piacon. Hangját tekintve adott a karaktere, ezért is szoktam a koax összekötést ajánlani minimum egy próbára, ha van az erősítőben integrált DAC, hiszen egészen egyértelmű upgradet lehet így elérni. Viszont mi van, ha nem szeretnél ennyit költeni egy “futóműre” és/vagy nincs DAC-od, de a lehető legjobb hangot szeretnéd elérni, ráadásul kényelmes funkciókkal? Erre a hiányérzetre hibátlan válasz a Silent Angel Bremen B1 streamer, ami nem csak zseniális ár-érték arányt kínál, de olyan karakterrel, amit már évek óta vadásztam! 

Ezt a cikket a GedeonAudio.hu portál engedélyével, tartalmi változtatások nélkül közöljük. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Silent Angel Bremen B1 streamer nagyon csalókára sikerült, ugyanis méretét és külsejét tekintve kifejezetten ártalmatlan, viszont szépen telepakolták csatlakozókkal és funkciókkal is. Az integrált DAC-ot használva vonalszintű RCA és 6.3 mm-es fejhallgató kimenetünk van, illetve külső DA konverter esetén digitális AES/EBU, I2S és koax aljzatokkal játszhatunk. Ethernet port és wifi antenna adott, de a gyártó Bonn N8 switch termékei határozottan változtatnak a hangon, tehát én már csak azért is kábelesen használtam.

 

 

 

 

 

 

Méretét tekintve nem csoda, hogy a tápegység külsőleg lett megoldva, ami hatalmas előnye hogy igény esetén cserélhető, így tuningolva a hangot. Úgynevezett “medical grade” (5V) a tartozék is, szóval a zajszintje a gyári felállásnak is jobb az átlagnál, de a tesztelések során a Silent Angel Forester F1 lineáris tápot használtam. Ennek hatásáról majd egy dedikált cikket fogok írni hamarosan, itt most nem húznám az időt vele.

 

 

 

 

 

 

Funkciók terén sincs elmaradva, hiszen van benne Spotify Connect, Tidal Connect, DLNA, UPnP, Qobuz, internetrádió (TuneIn, Internet Raidoo, iHeartRaido), Amazon Music, Napster, Deezer és Bluetooth kapcsolat. A gyártónak van több applikációja is, viszont a Bremen B1-et dedikáltam a VitOSLite-on keresztül lehet használni, ami Apple és Android eszközökre is letölthető. Ha bármi egyéb UPnP appot szeretne valaki használni, akkor azzal is lehet, mint mondjuk Bubble UPnP vagy mConnect.

 

 

 

 

 

 

A legelső Silent Angel tapasztalataimról volt már egy rövid beharangozó, szóval azt érdemes átfutni a teljesség kedvéért, és lesz is még bőven, hiszen a gyártó mind táp és hálózati oldalról tisztítja a digitális forrásunkat. Első ismerkedések alatt Norma IPA-140 és Figaro BL volt a referencia, mint jóformán minden egyes alkalommal, amikor új eszközöket tesztelek. Az ez alatt tapasztaltak körvonalazták, hogy mennyire precíz, nagy felbontású és tisztul élményt kínál a Bremen B1. Olyannyira, hogy nem akartam elhinni, hogy végre találtam egy 200 000 ft,- környéki lejátszót, ami Tidal Connectes és ilyen artikulált hangot produkál. Eltelt azóta 1 hónap és kísérleteztem több szettel is, illetve a mai napon a Canor AI1.10 erősítő mögé is bekötöttem, hogy minél indokolatlanabb helyzetekben is meghallgassam.

 

 

 

 

 

 

A meglepő számomra az, hogy milyen szinten helytáll még egy high-end rendszer részeként is. A Canor és Figaro B páros elég komoly mennyiségű részletet kihoz a zenéből, kiemelkedően megfogott és aprólékos a teljes hangkép. Ezt az habitust egy az egyben a Bremen B1-el értem el és érdekes, hogy még egy kis problémás mély jelenséget is megoldott számomra. A Wattson Madison (1.2 millió ft) ugyanezen szettben vélhetően teljesebb frekvenciamenetet hoz és megjelenik a Canor 100-120 Hz közti vérmérséklete, ami nagyobb hangfalakon keresztül már-már sok volt ebben a szobában. Tehát valamely irányból muszáj voltam korrigálni a basszusokat, ezért is váltottam a Figaro BL-ről a B-re a hallgatások alatt. Még így is ott volt a szaftosság, amit visszább akartam szedni és a Silent Angel ezt nagy százalékban meg is oldotta ebben a láncban. Szóval feszes és technikai sebességre képes, szuper pörgős információ adagolással.

 

 

 

 

 

 

Ugyanez a hangulat igaz a teljes hangképre, tehát a közép és magas szekció is klasszikus értelemben tiszta, jól átlátható és kontrasztos a csendes, koromfekete háttérhez képest. A szaturáció mértéke változik a tápegység és switch használatával, de alapvető stílusát tekintve azonos marad. Tonalitása a kellő fény miatt nem meleg vagy fátyolos, ezért is van egy folytonos “tiszta ablaküveg” hatása a streamernek. Szerencsére túlzásba sem viszi ezt, még nem digitálisan hűvös vagy darabos, annak ellenére, hogy a Canor és Figaro is elég erősen megmutat minden ilyen fűszert a láncban, ha van.

 

 

 

 

 

 

A magas frekvenciák elvékonyítottan pörögnek a zene tetején, levegős és pontos. Részletekkel bőkezű, nem hagyja hogy elvesszem bármi a zenéből, tehát a legapróbb kis zörejeket is szeparáltan érzékelni. Egy akusztikus gitár hangja gyakran rámutathat az ilyen hozzáállás negatívumaira is, de ezen a láncon még nem jutottunk el a borotvaéles stílusig, tehát a könnyen hallgathatóság is egy egyértelmű erénye a lejátszónak.

 

Összességében a Silent Angel Bremen B1 streamer jelenlegi árát tekintve hibátlan ár-érték arány és szívből tudom ajánlani! Pontos, precíz, tiszta és nagy felbontású hangot ad, mindezt úgy, mint az általam ismert alternatívák egyike sem jelenleg a piacon. Klisé, amit nagyon ritkán használok, de erre a B1-re nagyon igaz, hogy túlmutat a kategóriáján és árán, amit semmi sem bizonyít jobban, mint hogy hiányérzet nélküli hangot produkál egy feltáró hangú, sok milliós rendszerben is. A gyártó kiegészítő termékeivel érdemes hosszútávon kísérletezni, mert a Forester F1 tápegység és N8 switch valóban finomít az élményen. Mindent figyelembe véve a Silent Angel Bremen B1 kérdés nélkül megérdemli a Kiemelkedő termék elismerést!