Menu

Cart

ISOTEK V5 POLARIS ÉS V5 ELEKTRA HÁLÓZATI JELKONDÍCIONÁLÓK

 

A hálózati áram feszültségének ingadozása, az áram szennyeződéseinek mértéke és az általuk okozott hangzási zavarok nem hagyják nyugodni Keith Martin fejlesztőmérnököt, az angol IsoTek cég alapítóját. Magasan képzett mérnökökből álló szakértő csapatával egy sor alkatrészt és kiegészítőt fejlesztett, amelyek tökéletesítik a tápellátást. A termékek magasfokú kidolgozottságról és beltartalomról tanuskodnak, kiválóan szolgálják az audio-berendezéseket.

 

 

Az IsoTek elindította szűrő/tápelosztó választékának ötödik verzióját, legfrissebbek a V5 jelű modellek. A V5 Polaris és V5 Elektra hálózati jelkondícionálók tanúskodnak arról, hogy az eddig ebben a kategóriában készült termékek minden aspektusát alapvetően továbbfejlesztették. Általánossagban elmondható, hogy az egyes alkatrészek méretben, induktivitás- és áramkezelési képességben egyaránt jelentősen fejlődtek, valamint a PCB topológia is változott. Javultak a mérhető paraméterek tűréshatárai. Az egyes kijáratok megnövelt terhelhetősége és az áramköri konfigurációk megváltoztatásának célja az általános egyenáramú ellenállás közelebb vitele az ideális nulla Ohm-hoz. A túlfeszültség és a feszültségcsúcs elleni védelem szintjei jelentősen nőttek.

 

 

A V5 Polaris egy kompakt, konnektor-sor alakú teljesítmény tisztító és elosztó. Hat azonos szűrési teljesítményű és terhelhetőségű kimenettel rendelkezik – mindegyik egymástól függetlenül le van választva – amelyek a központi belső PCB-re csatlakoznak. Egyedülálló áramköre tiszta áramot szolgáltat mind a hat aljzathoz. A nyomtatott áramköri lap (PCB) pályája ezüstözött. Elektronikus architektúrája megakadályozza a csatlakoztatott terhelés (az audio-komponensek) által keltett differenciális üzemmódzajt, ami keresztszennyeződést okozhat a kimeneti aljzatok között. A kategóriáját vezető teljesítmény tisztító tiszta áramot biztosít mind a közös módú (RFI), mind a differenciális üzemmódú hálózati zaj esetén. Elődjéhez képest, a differenciális módusú zajok ellen, kilencszer magasabb szűrő képességgel bír, ami különösen fontos, hiszen egyre több komponens használ kapcsolóüzemű tápegységet az audio-rendszerekben. A V5 Polaris egyedi delta szűrő topológiával rendelkezik, amely tízszer nagyobb, mint a szabványban ajánlott, több mint 20 dB teljesítmény tisztítást kínál 1 kHz-en (referencia 600 Ohm), majd ezt 42 dB-re javítja 10 kHz-en. A típus a korábbinál alacsonyabb ellenállással rendelkezik, miközben védelmi képessége (tűrése) kétszerese a szabványos részterhelésnek, tehát a Polaris képességei sokat fejlődtek.

A legtöbb vezető szakértő egyetért abban, hogy a rádiófrekvenciás interferencia (RFI) a 10 kHz-en kezdi befolyásolni a hangzás-teljesítményt. Ez összefügg azzal is, hogy az erősítők általában nem képesek visszafogni a tápegység zaját. A differenciális módú zajt minden elektronikus eszközben a tápegységek generálják, a közös módú zaj pedig – egy láthatatlan világban – a rádiófrekvenciás interferenciából származik. Szervezetünk receptorai, fizikai érzékelő képességeink nem tudják felfogni, ezért nem is tudtunk róla, hogy a vezeték nélküli kommunikációk miként és mennyire „zajonganak” körülöttünk. Nos, ezek azok, amivel az audio-berendezéseknek meg kell küzdenie!

 

 

Az IsoTek KERP© (Kirchhoff egyenlő ellenállású út) technológiával kombinálva biztosítja az egyenlő ellenállást és az egyenlő teljesítmény-leadást minden aljzathoz. A belső huzalozás a legmagasabb színvonalú, mert az IsoTek termékek belső kábelezése mindenképpen összehangolt a tápkábelek választékával. Az egyedi, 2 nm-es kialakítású, 99,9999%-os tisztaságú, oxigénmentes réz vezető szálak mindegyike ezüstözött, alacsony ellenállást és nagy áramerősség szállítását kínálja. A repülésben használatos minőségi kritériumoknak megfelelő fluorozott etilén-propilén (FEP) ideális érintkezési dielektrikumként szolgál a belső áramellátó rendszerhez. Az új V5-ös verzióban az azonnali védelem 45 000 Amperre nőtt, ami nemcsak magát az áramkört, hanem a csatlakoztatott berendezéseket egyedülálló szekvenciális védelmi rendszerén keresztül védi. A V5 Polaris tartalmaz egy System Link aljzatot is, amely több egység összekapcsolására szolgál, miközben megtartja a csillag-földelési preferenciát.

 

 

Főbb jellemzők: 4 független kimenet a forrás-komponensekhez (5A), RFI csökkentés 35 dB, 2 független nagyáramú kimenet teljesítményerősítőkhöz, aktív mélynyomókhoz, aktív hangszórókhoz stb. (10A), 99,9999% tisztaságú oxigénmentes (OFC) réz vezetékből álló belső kábelezés FEP dielektrikummal, csillagpontos földelt hálózat ami hat optimalizált teljesítmény tisztító áramkört jelent a közös és differenciális üzemmódú hálózati zaj hatékony eltávolítására. 45 000 Amper pillanatnyi védelem.

 

 

Több elosztó egymáshoz fűzésére, a csillagpontos földelés további fenntartásával, egy System Link kimenet áll rendelkezésre. A szűrő/elosztó könnyen cserélhető biztosíték rendszert tartalmaz. Minden V5 modell tartozékként 1 db IsoTek EVO3 Initium tápkábellel segíti a felhasználót a védelmi rendszer első lépéseinek kialakításában. Egy pár fém-tartó is tartozék, amely lehetővé teszi a termék egyszerű rögzítését az audio-állványra vagy a falra a készülékek mögé. Ez az elhelyezési mód a padló síkja felett 30-35 cm-re ajánlott.

Hálózati feszültség: 100-240 V / 50-60 Hz
Maximális áramerősség: 10A HRC
Teljes teljesítmény: 2 300 W/230 V
Túlfeszültség elleni védelem: 45 000 A
Méretek: 510 x 80 × 50 mm
Ár: 269 000 HUF

 

 

A V5 Elektra az IsoTek legendás, többszörösen díjnyertes készülék-méretű és küllemű hálózati jelkondícionálóinak legújabb verziója. A gyártó mérnökei az Elektra modellt, ebben a készülék-formátumban, alapnak szánják, innen indul a nagyobb audio-teljesítményű elektronikákat kiszolgáló sorozat. Az IsoTek V5 Elektra lényegében hat erőteljes áramtisztító és kondicionáló rendszert tartalmaz, emellett tartogat néhány vonzó funkciót. A megjelenésében és szerkezetében is egyedi áramtisztítónak minden aljzata független, dedikáltan kezeli a közepes és nagy teljesítményű eszközöket, valamint további hálózat-bővítésre is lehetőséget biztosít. Az egyenáram ellenállása közel áll az ideális nulla Ohm értékhez. Ami szintén nőtt, az a biztonsági szint. A védelmi besorolás négyszerese a minimális követelménynek, a pillanatnyi impulzusvédelem 67 500 Amper.

 

 

Van lehetőség nagy energiafogyasztók (2 db végerősítő) csatlakoztatására, de emellett elő-erősítőt vagy forrás-készülékeket is ellát tiszta energiával. Négy csatlakoztatási lehetőséget kapnak a kis fogyasztású készülékek, mint a CD-lejátszók, tuner, DAC, magnetofon vagy a streamer-ek, míg a nagyobb teljesítményű erősítők két kijárathoz csatlakoztathatók. A szolidabb fogyasztáshoz rendelt konnektorok mindegyike hatfokozatú delta-szűrővel rendelkezik, míg a két nagyáramú kimenethez fojtótekercsből és dupla Pi-szűrőből álló filter tartozik.
A Pi-szűrő kétportos, három terminálos blokkja három elemet tartalmaz, ahol mindegyik elem két terminált tartalmaz. Az első elem i/p-n keresztül csatlakozik a föld- terminálhoz (GND), a második terminálok az i/p-től az o/p-ig , a harmadik elem az o/p és a GND közötti terminálokon keresztül csatlakozik. Az áramkör rajzban olyan, mint egy „π” szimbólum. Az áramkörben használt elemek kondenzátorok és egy induktivitás. A szűrő jelentősége a hullámzás nélküli feszültség elérése. Az alapvető szűrők hatékonyak, azonban a Pi-szűrő hatékonyabb.

 

 

A négy forrás-készülékhez társított konnektrok egyenként közel 20 dB tisztító-teljesítményt biztosítanak (1 kHz referencia 600 Ohm), ami 10 kHz-en közel 40 dB-re javul – ez az érték tízszer magasabb, mint az ajánlott szabvány. Az egyes kimenetek között öt független szűrőfokozat található, az IsoTek Adaptive Gating rendszerével kombinálva, amely kétszer akkora kapacitású, mint az EVO3 Aquarius. Az RFI csökkentés 50 dB.

 

 

Az IsoTek V5 Elektra ezeken felül egyedi, adaptív kapu-rendszerrel szerelték, ami minimalizálja a társított eszközök és kimenetek közötti keresztszennyeződést. A 67 500A azonnali védelem és a 32 500A folyamatos védelem biztonságot nyújt. A teljesen csillag-földelt belső vezetékezés 99,9999%-os tisztaságú oxigénmentes ezüstözött, FEP dielektrikummal rendelkező OFC réz kábelből készül. A dedikált System Link aljzat további szűrők használatát is lehetővé teszi úgy, hogy megtartja a központi földelési pontot. A márka a szervizelhetőségre is nagy hangsúlyt fektet, a biztosítékok egyszerűen cserélhetők. A készüléket EVO3 Initium tápkábellel szállítják.

Hálózati feszültség: 100-240 V / 50-60 Hz
Maximális áramerősség: közepes áramfelvétel esetén 5A 1150W
nagy áramfelvétel esetén 10A 2300W
Teljes teljesítmény: 9200 W/230 V
Túlfeszültség elleni védelem: 67 500 A
Méretek: 450 x 106 x 350 mm
Ár: 599 000 HUF


MEGHALLGATÁS

 


Fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy az energia-kondicionálók előnyeinek nagy részét a környezet elektromos zaja (annak eredete, milyensége és mennyisége) határozza meg. Minél több az ilyen eredetű zaj, annál drámaibban meghallható a jel-kondicionálók által biztosított eredmény – a hangélmény. A hangzáson kívül az egyik kritikus, de a hangrendszer összeállításának tervezésekor figyelmen kívül hagyott terület, a közös anyagtulajdonságok megőrzése a teljes tápláncon. Pedig ezek a gondosan kiválasztott, egymáshoz hangolt komponensek valóban javítják a hangzást, működési módjuk túlnyomórészt hallható eredményt biztosít. Az IsoTek V5 Polaris és V5 Elektra hálózati jelkondicionálók, kiiktatva a magas frekvenciájú „művi melléktermékek” (alattomos zajok és a reszelő, éles magas hangok) hatását, egy bizonyos fokú kifinomultságot hoznak a hangzásba.

 

 

A hangminőség értékelése azonban, gyakran a hallgató személy preferenciáira jellemző, más tényezőket/dolgokat is fontosnak tarthat, mint a nagyobb részletező képesség vagy a tranziensek impulzusok csúcsának növekedése. A különböző audio-komponensek és komplett rendszerek értékelésénél nem meglepő az adott személye hallása és a személyes preferenciák. Viszont bármilyen helyzetben, bármilyen eszköz értékelésénél a legfontosabb a hangok felismerhetősége.

Vegyük számba a főbb hangzás-jellemzőket! Ami a legnyilvánvalóbb és azonnal érzékelhető az, hogy a V5 felfedi és elvezet ahhoz amit kapni szeretnénk. A hangszerek és az énekhang tónusának természetessége és az eltávolított élesség megvilágosítja a többi hangról kialakuló fogalmat is. A hangok megjelenítéséhez sűrű, sötét fekete hátteret produkál. Több részlet kerül elő, ami észrevehetően finom változás. Megnő a dinamikatartomány, a mikrodinamikai részek is definiáltan érzékelhetővé válnak. Ez összefügg a magas frekvenciák „szemcsés” hatásának eltávolításával, a hatás mértékére igaz, de nem ez a legkiemelkedőbb tulajdonság. Minden hangszer, hangfekvés természetesebben illeszkedik a helyére. Az első hangoknak érezhetően nagyobb ereje, impulzusa van. Tekerjük csak fel a hangerőt!

A nulla hangerejű alap hatással van a basszusra és a dinamikára, mint a zene meghatározó területére. Basszus mindenben van, még a közismerten magas hangrendű hangszerek hangzásában is, mivel nem alapfrekvenciákat, hanem az adott hangszerre jellemző hangokat és azok többszörös felharmónikusait (az alsókat is) hallgatjuk. A mélyhangok minősége az egyik olyan terület, amely azonnal előtűnik, a mélyebb basszus kiemelkedik. A mélyhangok sugárzása és felismerhetősége az adott hangszerhez kötődik, és hangzásban akár az eddig megszokottól mélyebbre is lemegy.

 

 

Szükségünk van arra, hogy hangrendszerünk nyílt módon hozza létre a kívánt természetes hangokat. Pl.: a konkurens Integra jelkondicionáló, bár hangszínben kissé melegebb, mint az IsoTek V5 Elektra, mégis jobban színezi a hangokat – amit a V5 Elektra nem csinál. Tetszik, hogy a V5 nem változtatja meg a hangszerek hangzását, és végső soron a semlegesség az, ami szükséges, amit nagyra értékelünk. A dinamika javul, az zene folyamata nem maszatolódik és nem homályos és a sebesség a dinamikai effektusoknál nyilvánvalóvá válik – a hang egyenletes. A IsoTek V5 Polaris és V5 Elektra hálózati jelkondícionálókat már nem tekintjük a rendszerdinamika lefojtóinak, éppen az ellenkezőleg(!) és ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. A jellemző tulajdonságok miatt igazán vonzó az akusztikus jazz és a klasszikus zene élvezetessé válásában. A V5 modellek azok az eszközök, amelyeket ha egyszer kiveszünk az audio-rendszerünkből – az ilyen típusú zenék lejátszásakor – nem akarunk visszatérni a korábbi állapothoz, mert a hangzás képesség elővarázsolása egy kiemelkedő tulajdonság.

KONKLÚZIÓ


Ma már nem kérdés, hogy a hálózati áram zavaraival valamit kezdeni kell. Tanácsos a bekerült zajokat kipusztítani és az egyéb anomáliák hatását csökkenteni. A zenei élvezetet rontó rossz hálózati áram különböző szennyeződéseket tartalmaz. A szinte mindegyik elektronikus eszközben jelen lévő különböző tápegységek és a vezeték nélküli kommunikáció (amely egyre inkább az életünk részévé válik) hatása mindenütt jelen van. Tehát, a megoldást olyan cég termékeiben kell keresni, amely fejlesztéseiben csak ezzel a kérdéskörrel foglalkozik. Az IsoTek mindent megtesz annak érdekében, hogy az éppen használatban lévő audio-eszköz úgy érezze, mintha közvetlenül a hálózatra lenne csatlakoztatva azzal a nagy különbséggel, hogy az általa szolgáltatott villamosenergia sokkal tisztább. Akik az energia-kondicionálókat gyakran méltánytalanul kritizálják valószínű, hogy nem Isotek gyártmányokat használnak. A V5 modellek tervezése többet jelent egy termék frissítésnél. A V5 modellsorozat megerősíti az IsoTek hírnevét a kivételes teljesítményű jelkondícionálók piacán.

Pro
+ Induktivitás- és áram kezelési képesség kiváló
+ Javultak a mérhető paraméterek tűréshatárai
+ A feszültségcsúcs elleni védelem szintjei jelentősen nőttek

Kontra
– A bejövő áramot kapcsoló szakítja meg – szerintünk felesleges

 

Forrás: Hangzásvilág.hu 

Ingyenes szállítás

Ingyenes szállítás

100.000 Ft feletti megrendelés esetén, Magyarország egész területére.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Tel: +36209533324, email: info@bartimexaudio.hu Hétfő-Vasárnap 8:00 - 20.00. Bemutató, árukiadás, személyes átvétel kizárólag előre egyeztetett időpontban bemutatótermünkben:1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Fizetési lehetőségek

Fizetési lehetőségek

Webáruházunkban bankkártyával, utánvéttel, előreutalással és bemutatótermi átvétel esetén készpénzzel fizethet.

Garancia

Magyar jótállás

Termékeink tiszta forrásból, márkaimportőrökön keresztül, vagy közvetlen gyári importból érkeznek. A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi és az európai márkaképviseletek támogatásával értékesítjük.

Cégünk erősségei:

- Több mint tíz éves szakmai tapasztalat

- Széles termékválaszték, több mint 3000 féle termék a hi-fi, audiofil és high-end kategóriákban

- Vásárlás előtti és utáni tanácsadás

- Professzionális termék demó a bemutatótermünkben

- A termékeink többsége otthoni körülmények között is kipróbálható

- A termékeket magyar jótállási feltételekkel, magyar áfás számlával, a magyarországi márkaképviseletek támogatásával értékesítjük


Térkép

terkep

Kapcsolat

Cégnév: Bartimex Audio Bt.

Bemutatóterem:  1039 Budapest, Bivalyos u. 20.

Nyitvatartás: Kizárólag előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség: Tel: +36209533324

Email: info@bartimexaudio.hu

Írja meg véleményét:

Hírlevél feliratkozás


Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön akcióinkról, újdonságainkról. Feliratkozását egy egyszeri 4%-os kedvezményre jogosító kuponnal honoráljuk!
Használati feltételek
Alulírott, a fenti jelölőnényzet kipipálásával - az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, továbbá a 7. cikk rendelkezése alapján - hozzájárulok, hogy az adatkezelő a most megadott személyes adataimat a GDPR, továbbá a saját adatkezelési tájékoztatójának feltételei szerint kezelje, és hírlevelet küldjön a számomra. Tudomásul veszem, hogy a GDPR 7. cikk (3) bekezdése szerint a hozzájárulásomat bármikor visszavonhatom.

Bejelentkezés vagy Regisztráció